I Quit sugar!

 rosesugarKlicka på bilden för att se källan!
 
Under den här tiden som har varit sedan jag började skolan har mitt liv ändrats rätt drastiskt, det är otroligt kul att få möjligheten att gå sin drömutbildning och det är verkligen en riktigt bra utbildning och jag lär mig massor och det finns väldigt mycket kul folk i klassen. Men det är stressigare än vad jag är van vid, samt har varit svårt med energin, kämpigt med pluggandet, och väldigt jobbigt med sömnen. Detta har resluterat i att annars så hälsosamma jag har blivit en riktigt godisgris. Sötsaker och snacks som jag annars bara brukade äta fredag-lördag har nu blivit mer och mer vanligt i veckan. För att orka med, och för att kunna plugga så hårt jag bara kan har jag blviti tvungen att ta till massa saker med socker, läsk, choklad men även chips flera flera dagar i veckan. Detta har bara blivit värre och värre, och jag har kännt mig sämre i kroppen och inte alls nöjd med mig själv. För det hjälper ju bara för stunden.
 
Det var inte förens häromdagen när jag sa till mig själv att nä nu får du skärpa dig, nu är tentorna över och du får inte äta godis i veckan, jag höll mig tills jag la mig i sängen för att försöka varva ner med serie för att kunna sova, men fick sen redig panik och var tvungen att gå upp & ta & äta chokladkakan jag hade i skåpet. Det gick inte att stå emot. Jag blev så klart rätt förfärad över att jag gjorde så. Men försökte släppa det. Det var inte förens i gå när vi skulle ha filmvisning på skolan och se projekt vi gjort storytelling. Till det dukades det upp till ett helt fika bord av kakor, bullar och ja gud vet allt sockrigt som var där. Jag smällde i mig otroligt mycket av detta och kände mig sen inte alls bra. Jag var så mätt att jag knappt kunde äta lunchen sen eller något av mina andra mellis som jag alltid äter. Min mage som inte är van vid att heller äta så mycket mjölkprodukter och sen sockret blev ju helt förstörd, jag hade så ont i magen det brände och kändes inte alls bra.
 
Det var då jag kände att nej nu jävlar får det här vara nog! och nu startar jag min tredje dag utan socker, för att följa det i 3 veckor. För att rensa kroppen på socker och få bort det extrema sockersuget. Så att jag sen framöver kan gå tillbaka till att äta socker och snacks endast på helgerna, och speciella tillfällen, inte jämt varje dag i veckan. så detta blir den lilla resan utan socker! I quit sugar!
 
 
Kärlek,
Nicolina
 
 
 
I quit sugar - inte äta socker - sluta med socker - socker - sockerberoende - sockerfri - sugar - utan socker i tre veckor

Ett stressat liv

 
 
Att hitta tiden och blogga i ett så stressat liv som mitt är nu är väldigt svårt, och framför allt känns det otroligt tråkigt. Eftersom jag älskar och skriva och blogga. Men jag ska göra ett nytt försök att i alla fall kunna uppdatera några gånger i veckan. Livet snurrar på väldigt fort nu, speciellt med skolan. Sen jag började skolan i slutet av augusti har vi haft två tentor en i marknadsföring och en försäljning, samt ett flertal grupparbeten. Tänkte eventuellt dela med mig om något av det här framöver. Men nu tar jag välbehövlig helg, skulle önska att jag kunde säga att jag ska ha en lugn helg för det är precis vad jag skulle behöva just nu. Tyvärr är inte fallet så! Jag är på väg hem till mina föräldrar i kalmar, eftersom huset jag växt upp större delen av mitt liv i är sålt sen en tid tillbaka och nyligen fick vi veta att dom nya som ska flytta in i det ska flytta in i Oktober istället för November som var först sagt. Så jag fick ta mig ner för att få ihop en hel del av mina grejer som är kvar där. Men sen ska vi även hinna med ett besök på Öland, eftersom det är skördefest där nu i helgen. Har ett inlägg jag håller på & skriver på nu, så kommer komma upp lite mer framöver! Tills dess hoppas jag att ni har en kanon fredag!
 
All kärlek,
 
 

Min klippa, mitt allt, min älskade Mamma.

emelieniclasbrollop (99 av 1)
 
Det är inte alltid vi stannar upp och berättar för dom som betyder mest för oss om hur mycket vi uppskattar det dom gör. Eller hur mycket dom betyder för oss, hur mycket vi älskar dom för den dom är och för att dom tar sig tid för oss. 

En av det absolut viktigaste personerna i mitt liv är min Mamma, Ann Sturesson. Jag älskar henne något otroligt mycket att det finns inte ord nog att beskriva hur mycket hon betyder för mig. Hon har gjort så mycket för mig att den knappt går att räkna upp allt. Utan henne hade jag inte varit den jag är idag. Och hon förtjänar det allra allra bästa, och jag vill så gärna ge tillbaka så himla mycket till henne. Men som det är nu kan jag inte göra alla det saker jag drömmer om att göra för henne. Men något jag kan göra är att berätta för dig älskade Mamma vilken otroligt fin, varm, kärleksfull, omtänksam, rolig och helt underbar mamma du är! 

Du har hjälpt mig som barn, att älska mig själv för precis den jag är. Trots att jag många gånger inte trott på mig själv har du alltid uppmuntrat mig om att våga, och att älska mig själv. När jag blev äldre och skolan var otroligt jobbig för mig som då vad odiagnostiserad  från ADD. Då fanns du där, och hjälpte mig, du släppte precis allt och fanns till där och hjälpte till så mycket du bara förmådde, samtidigt som du skötte ditt jobb, mycket i vårt hem, hjälpte Sabina (min lillasyster) med hennes läxor, och var en otroligt omtänksam fin och bra partner till pappa. Du har följt mig hela min resa, med att hjälpa mig att hitta rätt i livet, varit med i all berg och dalbana. Alltid alltid funnits där som ett stort stöd. Och alltid trott på mig till tusen. 

Men allt har inte bara varit jobbigt och svårt, utan du har även funnits där genom all lycka och glädje i mitt liv. Och alltid har du glädjts så mycket åt mig. Och det är alltid en fröjd att berätta för dig om något bra, härligt, fint eller lyckosamt som hänt. För din glädje är så underbart fin, smittar av sig och gör mig ännu gladare. Vi har också genom åren upptäckt en del delade intressen bland annat kärleken för loppis, och våra loppis jakter. Jag älskar dom stunderna med dig då vi suttit via telefonen och jagat grejer på tradera, eller våra turer med bilen på jakt efter loppis fynd, du, jag och Sabina. 

Jag kan berätta allt för dig, och jag vill berätta allt för dig. För du är inte bara min klippa, mitt största stöd, min älskade mamma utan även en av mina allra bästa vänner!
Du är vår familjs stöttepelare och jag tycker alla borde ha en så genomgod och fin person som dig i sitt liv, för då tror jag många skulle må så mycket bättre, för du sprider så mycket omtanke och glädje omkring dig.

Jag älskar dig otroligt mycket Mamma, och hoppas en dag att jag kan ge tillbaka allt det du gett till mig precis lika mycket! För det är du verkligen värd och så mycket mer än så!

All min kärlek,
din dotter Nicolina.
Kärlek - Mamma - Mum - Älskar dig Mamma
2