Ett fullproppat och stressat liv...

En några månader gammal selfie får pryda detta blogg inlägg.

Det händer så himla mycket just nu, framför allt så jobbar jag nästan varenda dag på mitt nya jobb. Jag trivs bra men blir väldigt trött och har dåligt med energi till allt annat i livet som jag vill. Så det känns lite kämpigt. Men jag jobbar på så gott jag kan. Där av denna bloggtorka med inga inlägg, är för att tiden inte direkt finns. För när jag inte jobbar med mitt jobb, så fixar jag med min gigantiska att göra lista, gällande mitt hem (& få mer struktur & bygga det hemmet jag vill ha) samt sälja ut saker ur min gaderob för att skapa den stilen jag verkligen vill ha, samt att göra en hel del saker gällande mina företag. Och att bloggen ska komma på kant är något jag absolut inte vill. Eftersom jag älskar och skriva, och jag har massa mer erfarenheter och annat lärorikt och kul jag vill dela med mig av. Men som den perfektionist jag är, vill jag bara ge er det bästa. Vilket ofta resluterar i denna tidsbrist att inte bli något alls. Men jag lovar att jag ska bli bättre på det. Nu är det dags för städning, plock och struktur hemma med lite hjälp. Hoppas ni har en härlig dag! så hörs vi igen snart..
 
Kärlek,
 
 
 

Sluta vara så hård emot dig själv!

blogg-nicolinadreamy (47 av 1)
 
Alla har vi vår inre kritiker den rösten som är otroligt självkritisk och alltid vill att man ska uppnå maximal nivå. Kanske till och med en nivå över allt. Det är ofta negativa tankar som pressar på och är hårda emot än. Som säger saker om ens utseende, ens framgångar och liv i stort och smått. Vilket kan vara otroligt påfrestande att ständigt höra från sig själv att man aldrig är tillräcklig. Tänk tanken hur många gånger den senaste 24 timmarna har du kritiserat dig själv eller varit väldigt hård mot dig själv? Det är många gånger alldeles för mycket för dem flesta.

Man måste försöka ta ett steg tillbaka och se på det utifrån. Innan du klagar, kritiserar eller dömer dig själv tänk på exakt vad det är du är på väg att säga till dig själv i tanken, och dra tanken en gång till och tänk, skulle jag säga så här till min bästa vän/vän/partner eller familjemedlem? Förmodligen inte! så varför ska du göra det mot dig själv då? Den nya regeln du ska ge dig själv är att varje tanken som kommer upp, ska du ta bort varje gång du känner att du inte skulle säga det till någon annan i din närhet. Men du ska inte heller döma dig själv, klanka ner på dig själv eller något sådant för att du tänker så. Du ska bara se på tanken, säga att där var den tanken och nu släpper jag den och går vidare. 

Istället ska du börja med att peppa dig själv, varje gång du känner att en negativ tanke är på väg mot dig själv. Så ska du tänka vad hade jag sagt till en person som varit i samma sits? Det råd du hade gett till någon annan, ge dig till dig själv och följ det. Så ska du se att med tiden kommer saker ändra, du kommer växa och den där inre kritikern kommer besöka dig mindre och mindre. Lycka till, jag tror på dig!

Kärlek,
 
 

dömer - dömma - inre kritiker - krav - kritik - kritisera - negativa tankar - press - stress
1

Svalkande, nyttig & god Råsaft plus en god mättande smoothie!

blogg-nicolinadreamy (46 av 1)
Med anledning av världens åska, sky fall av regn och storm så lyckades jag inte få upp detta inlägg förens några timmar senare, det vill säga nu. Nu när vädret åter verkar bli varmt och solen förmodlingen letar sig fram igen kan ju detta inlägg passa bra..
 
Tycker vi fortsätter den där påminelsen om att dricka mer nu när det är sommar och varmt. Men nu till ett super gott enkelt recept om du har en råsaftscentrifug. Jag köpte en för någon månaden sedan, förutom att den är lite otymplig, svår och få fram och att man måste diska alla delarna pronto efter man gjort den så blir det super gott. Har dock inte fått en fullträff med råsafts recepten jag testat hittils så då bestämde jag mig för att försöka mig på en egen idée jag fick. Så här kommer receptet på en riktigt god råsaft att dricka på morgonen eller prescis när du vill.
 
En stor ananas.
En stor apelsin
En citron
 
 
blogg-nicolinadreamy (45 av 1)
 
 Ner med det i råsaftscentrifugen, ur kommer en god råsaft, häll upp i fina glas. Njut och drick!
Men glöm inte och glra rent åsaftscentrifugen. Till det idag hade vi en smoothie som också är super god men ser tyvärr inte lika god ut som på bild. Den innehåller för 1 pers:
 
1 halv banan
1 halv avocado
en näve bär (för oss blev det hallon)
Mjölk (hur mycket beror på om du vill
att den ska vara tjock eller mer rinnande, så prova dig fram)
Kvarg för att få lite proteiner
(likaså här prova dig fram och ta inte för mycket för då smakar det bara kvarg)
 
ner med i mixern eller gör som jag och använd mixer stav. Blir kanon gott!
 
 
Kärlek,