Att göra misstag...

 
 
Låt inte din misstag i livet definiera vem du är. För du är inte dina misstag. Tänk istället att för varje misstag du gör, lär du dig, utvecklas och blir än ännu bättre människa. Så ju mer misstag du gör, ju bättre person blir du. Man födds inte perfekt, och det finns egentligen ingenting som heter perfekt. Men om något ska vara perfekt så tycker jag det är den personen som hela tiden strävar efter att bli än bättre människa men samtidigt accepterar och tar sig själv för precis den den är, och älskar sig själv med alla skavanker, fel, brister och misstag samtidigt som den ser hur mycket fint och underbart det finns med en själv. Så lev mer! gör mer misstag & utvecklas är dagen råd, från mig till dig. 

Love Love Love
 
 
göra ett misstag - make a mistake - misstag - mistake - mistakes

Make time for yourself

 
 
Något som många tycker är jobbigt är det med ensamhet, eller snarare att klara av och vara ensam. Visst sen finns det även dom som har lätt med, och snarare trivs bättre med det. Men jag har länge varit en person som haft väldiga problem med det med ensamhet, att vara ensam var något jag undvek till varje pris. Men det ändrades. Visst kan det fortfarande vara jobbigt då och då, och ibland kan man bara känna att man inte vill vara ensam. Men vikten av att klara av att vara ensam är så otroligt otroligt viktigt.

Så jag tänkte att jag skulle berätta hur jag gjorde för att klara av ensamheten. Om man ofta sätts i situationen att ens partner, vänner och familj inte har tid och man blir ensam många dagar/kvällar kan det kännas hemskt. Första steget och ta är att välja ensamheten  själv. Att om man inte har några planer säga att idag är jag själv och tar inte och ringer någon och frågar om man ska umgås. Eller om man har planer, ställ in dom/flytta fram dom och välj att vara ensam. Känn efter, bara va i känslan att vara ensam och försök acceptera det och se att du valt det själv. Det kan kännas motigt och jobbigt och man kan känna att man allra helst vill bryta upp ensamheten direkt, men håll ut och va lite i det. 
 
 
Nästa steg är att fundera på saker som du tycker om, och dessutom är något som du kan tänka dig att göra själv utan någon annan. Utforska och hitta dina grejer. Bestäm dina egna ensamdagar/kvällar då du gör det du gillar och njut av ditt eget sällskap och det du bestämer dig för att göra. 

Nu börjar du bli lite varm i kläderna och ensamheten känns inte lika jobbig. Då är det dags för nästa steg. Finns det saker du helst gör med andra men som du kan göra trots att din vän ställer in för att h*n är tvungen att jobba. För mig var det att gå till grönan på konserterna som är där. När det var något jag ville se, och ingen kunde gå då gick jag i alla fall. Visst är det roligare med sällskap men jag kände mig så mycket bättre av att gå i alla fall utan sällskap. För att jag vet att om jag inte hade gått hade jag varit sur hemma för att ingen kunde och jag inte fick se artisten.

Av dessa grejer har jag växt otroligt mycket, fått tid och reflektera, känna efter och kommit nämre mig själv.
Helt enkelt skapat tid med mig själv för att nå det jag tycker alla borde nå. Att bli bästa vän med sig själv. 
 

Love Love Love
 
 

bli bästa vän med dig själv - ensam - ensamhet - ensamheten - klara av och va ensam
2

Ihärdighet är envishet med ett tänkt syfte

 
Att vara envis vad betyder det för dig. När jag tänker på ordet envis så popar detta uttryck upp i huvudet "Envis som en åsna" alltså att man är väldigt envis. Men vad betyder egentligen envis? och vad betyder det för mig? för dig? Det beskrivs bland annat i ordbok med 1. som inte ger sig enveten, ihärdig. För en del är envishet någon dåligt, någon som bara vill sitt och inte ger sig, och blir nästan egoistisk för att den är så envis med att nå ditt den vill utan att ta hänsyn till andra. Envis med dess åsikter och det den står för och ger sig inte en tumm för andra, utan bara vet att den har rätt och alla andra har fel. Om man ser på envishet på det sättet så tänker väl dom flesta att envishet inte är någon särkilt bra eller fin egenskap. Men som alltid finns det ju fler sidor av myntet..

För mig innebär envis eller envishet att trots motgångar kämpa sig framåt. Att inte ge sig för det man tror på. Jag har varit med en hel del i livet och det har funnits många gånger jag kunnat bara gett upp, satt mig ner och bara struntat i allt, bara låtit saker passera och inte lägga vikt eller bry mig om det. Men sådan är inte jag, för jag är envis. Envis med att inte ge upp och ge mig, envis för att komma framåt i livet och nå allt det bra, det fina. Envis med att lyckas med saker jag tar mig ann. Någon annan som är envis är min älskade far, kanske därför vi krokar ihop en hel del rätt ofta. För precis som de flesta säger om oss så är vi väldigt lika när det kommer till mycket, vi är precis lika envisa båda två. Envishet som gör att man blir driven och ambitiös. 
Vad betyder envis/envishet för dig?

Love Love Love
 
 

enveten - envis - envishet - ihärdig - inte ge upp - kämpa