Att vara accepterad för precis den man är

 
Precis som rubriken säger, att bli accepterad för den man är. Man tar ofta för givet att alla ska acceptera en för den man är. Men så är inte alltid fallet, jag skulle säga att det faktiskt är sällan det händer. Det är lätt att personer både medvetet eller också även omdvetet vill ändra på än. Dom kanske till och med tror att dom accepterar än för den man är, men det kommer sig smygande på att man vill ändra på små saker med personen. Jag har själv varit med om det flera gånger. Och många av dom gångerna har jag inte märkt, och jag har ändrat mig för att jag trott att det är de som är rätt, intalat mig själv att det är de jag också vill. Men nånstans har jag ändå vaknat upp och insett vad som håller på och hända. Tagit steg tillbaka och försökt tänka på vad jag själv vill.
 
Att bli accepterad av andra personer handlar även om att man själv ska acceptera sig själv precis som den man är. Vilket många gånger kanske inte är så enkelt. Man kan även känna sig vilsen och inte riktigt veta vem man själv är, och om man inte vet det är det inte heller lätt att acceptera sig själv. Det är en resa att hitta vem man själv är, en resa som aldrig kanske tar riktigt slut. Men man man kan alltid acceptera nuet, acceptera den man är just nu.
Man kan aldrig få den respekten av en annan människa som så många vill åt om man inte kan acceptera och respektera sig själv först. Vill bara lyfta upp detta lite till ytan, tänkte prata mer om hur man kan göra för att acceptera sig själv för den man är. Men tills dess uppmanar jag er att tänka på, accepterar jag mig själv för den jag är?
 
Kärlek,
Nicolina
acceptera dig själv - accepterad - love your self - respekt - respektera dig själv - selflove - älska dig själv

När det tar slut

 
I know that our communication didn't always work out right
I know all that so well, but I also do know this:
Calleth you, cometh I
And that's just how it is, and how it's always been
It's where my reason stops and something else comes in
And I know it doesn't make sense, but still
Calleth you, cometh I
That's how it is...
 
För några dagar sedan kraschade min värld. Även om jag länge vetat att det förmodligen skulle bli så, så vill jag inte tro på det. Och det är väl så det är när man älskar någon och speciellt då man blir älskad tillbaka, men ibland är det inte tillräckligt i alla fall. När jag verkligen känner den där speciella känslan, är riktigt kär då vägrar jag ge upp, och gör precis allt för den jag älskar, för den är sådan jag är.  Nu går jag som inne i en dimma,  känner mig helt utanför världen, jag är i min egen värld. Väldigt bortkopplad från allt annat. Orken finns inte där, energin har tackat för sig själv och gått på semester. Allt går i slowmotion och jag försöker bara ta mig framåt just nu. Försöker vara glad för det minsta lilla jag kan hitta mitt i all den sorg jag känner.
 
Försöker låta mig själv sörja. Men det är svårt och ge sig tiden, när allt annat runt omkring än snurrar fort och vill att man ska fortsätta med i karusellen. In i stressen och framåt framåt framåt.
 
Jag har massa idéer med blogg inlägg, men varken orken eller tiden. Men jag hoppas att ni få som följer bloggen vill stanna kvar. För denna blogg är en pärla jag vill vårda, ge näring och få den växa. Växa ihop med alla mina idéer och framför allt få dela med mig av en hel del erfarenheter som jag tror skulle kunna hjälpa många.
 
Kärlek,
 
 
 
 
Kärlek - breakup - när det tar slut - tagit slut
1

Socker & ADD/ADHD

Sugar
Photo Copyright by Moyan Brenn
 
Socker sägs vara en riktigt bov och riktigt dåligt för oss med ADD och ADHD. Att man lätt kan bli beroende av det och inte kan sluta äta socker. Jag har inte tidigare haft särkilt stora problem med socker. Det är nu när jag började plugga det blev rejält jobbigt, med tanke på att jag tidigare bara ätit socker på helgerna blev det sen mer och mer för att hålla upp energin och orka sitta alla timmarna av plugg för att klara tentor m.m. Det är nu nästan tre veckor sedan jag tog en paus från socker och jag kan säga att jag inte ångrat det en sekund. Sen dess har jag läst väldigt mycket om socker bland annat boken 50 genvägar till ett sockerfritt liv. Jag som tidigare trodde att jag visste en del om socker och tyckte att jag var duktig som undvek det så pass mycket har nu ändrat lite uppfattning ytterligare. Det vill säga att det fanns väldigt mycket mer att lära sig om socker och hur det påverkar oss, oavsett om man har ADD eller ADHD. Även om det så klart finns massa anledningar till att det faktiskt kan påverka oss med ADD/ADHD värre.
 
Att ta bort socker helt och hållet ur mitt liv har aldrig varit ett alternativ och är väl inte det nu heller. Däremot kommer jag framöver hålla mig ifrån socker så mycket jag kan, men samtidigt utan att sätta förbud mot att då och då få unna mig en chokladkaka eller något annat med socker i. Men det är också för att jag är medveten om det och ser att jag med största sannolikthet kan leva ett liv då jag för det mesta väljer bort socker men kan ta det då och då utan att bli beroende eller må dåligt när jag inte äter det. Och det funkar givetvis inte för alla.
 
Jag har hittat en hel del intressanta recept som jag som sagt lovat att dela med mig av framöver. Till och börja med tänkte jag dela med mig av en länk till ett recept på kanelbullar på en av mina favorit bloggare när det kommer till kost & hälsa, Anja som bloggar på Elle, här är hennes recept på gluten och mjökfria kanelbullar. Nu när jag i dagarna tänkte testa mig på att göra dom kommer jag istället för stevia strö byta ut detta mot honung (ev behöver man lägga till lite av "mjölet" då) men jag tar hellre honoung än stevia strö som är ett typ av sötningsmedel, som kan vara okej i små mängder men då är ändå honung bättre. Annars är det ett kanon recept enligt mig! och hon har massa mer riktigt intressanta recept!
 
Kärlek,
 
1