Ett farligt tänkande - Om tänkandet

 
 
Att tänka bara jag kommer ditt, får göra det där, får den saken eller flyttar in i den lägenheten, bara jag får åka på den där resan så kommer allt bli bra. Hur många gånger har man inte tänkt så? Och hur många gånger har det ändrat allt, sällan väldigt sällan skulle jag vilja säga. Men det betyder inte att vi inte blir glada för det som hänt eller att man inte uppskattar det. Om bara det händer, om bara jag får det. Det farliga omtänkandet.

Ofta så hinner livet förre man hittar andra saker som är fel man vill ändra på och som ska laga eller göra sitt liv bättre. Jag tror att det inte förens man ser sitt mönster som man kan förändra. Att istället börja se mer till det man har och vara tacksam över det. Se både det små och det stora i livet och vara tacksam. Samt att ge sig själv styrkan att förändra det som tynger än. Och det som inte går att förändra måste man försöka lära sig acceptera. Att acceptera något betyder inte att du måste gilla det men att det är något du inte kan förändra kanske aldrig eller inte just i nuläget så du väljer att acceptera det. 

Men bara för att man inte ska se framåt och tro på att saker ska förändra hela ens värld så betyder det inte att man inte alls kan se framåt. Det är mycket mer sunt och bra för än att se framåt och sätta mål när man först accepterat och är tacksam för det man har. Så dröm gärna och mycket men glöm inte och vara i nuet! Och visa tacksamhet och glädje till det och dom som förgyller ditt liv. 

Massa kärlek,
 
 
bara om - farligt - tänkande