Sluta vara så hård emot dig själv!

blogg-nicolinadreamy (47 av 1)
 
Alla har vi vår inre kritiker den rösten som är otroligt självkritisk och alltid vill att man ska uppnå maximal nivå. Kanske till och med en nivå över allt. Det är ofta negativa tankar som pressar på och är hårda emot än. Som säger saker om ens utseende, ens framgångar och liv i stort och smått. Vilket kan vara otroligt påfrestande att ständigt höra från sig själv att man aldrig är tillräcklig. Tänk tanken hur många gånger den senaste 24 timmarna har du kritiserat dig själv eller varit väldigt hård mot dig själv? Det är många gånger alldeles för mycket för dem flesta.

Man måste försöka ta ett steg tillbaka och se på det utifrån. Innan du klagar, kritiserar eller dömer dig själv tänk på exakt vad det är du är på väg att säga till dig själv i tanken, och dra tanken en gång till och tänk, skulle jag säga så här till min bästa vän/vän/partner eller familjemedlem? Förmodligen inte! så varför ska du göra det mot dig själv då? Den nya regeln du ska ge dig själv är att varje tanken som kommer upp, ska du ta bort varje gång du känner att du inte skulle säga det till någon annan i din närhet. Men du ska inte heller döma dig själv, klanka ner på dig själv eller något sådant för att du tänker så. Du ska bara se på tanken, säga att där var den tanken och nu släpper jag den och går vidare. 

Istället ska du börja med att peppa dig själv, varje gång du känner att en negativ tanke är på väg mot dig själv. Så ska du tänka vad hade jag sagt till en person som varit i samma sits? Det råd du hade gett till någon annan, ge dig till dig själv och följ det. Så ska du se att med tiden kommer saker ändra, du kommer växa och den där inre kritikern kommer besöka dig mindre och mindre. Lycka till, jag tror på dig!

Kärlek,
 
 

dömer - dömma - inre kritiker - krav - kritik - kritisera - negativa tankar - press - stress
1
Elinor Engkvist

Jättebra inlägg, och jätteinspirerande blogg! Kommer absolut kika in fler gånger för en pepp-boost! :)

Kram, Elinor

Svar: Tack så jätte mycket vad roligt att höra! Blir peppad & skriva mer av denna fina kommentar :) Ska ta & kolla in din blogg bums :) Kram Nicolina
nicolinadreamy.blogg.se